donderdag 7 juli 2016

Trappen op het hart van zorgend Nederland


U heeft het vast niet gemist, de aandacht voor alle slecht scorende verpleeghuizen in ons land. Het is natuurlijk goed dat we in Nederland de kwaliteit van verpleeghuizen willen bewaken, daar valt niet veel tegenin te brengen, maar of dit op een wenselijke manier gedaan wordt is de vraag. 

Ouderenpsychologen drs.Sarah Blom en dr. David Blom komen op voor de belangen van personeel en mantelzorgers in de verpleeghuizen. 

Lees het hier!

Trappen op het hart van zorgend Nederland; het verborgen leed achter de "verpleeghuislijst"

Heeft u het ook gezien, het media optreden van huisarts Nico van Hasselt op RTL Late Night, 4 juli jl.? Een huisarts die stelt dat mantelzorgers hun naasten in het verpleeghuis 'dumpen' (blij dat ze er vanaf zijn) en de verzorgenden wegzet als een stel koffiedrinkende mensen, die hun cliĆ«nten (onnodig lang) in de urine laten rondlopen. De uitspraken van huisarts van Hasselt staan niet op zichzelf. Het zijn veelgehoorde uitspraken die met de publicatie van de lijst slechtst functionerende verpleeghuizen weer volledig oplaaien. Er lijkt in media-land en het zorgdebat weer gescoord te worden over de rug van hardwerkend en zorgend Nederland. 

Klik hier en lees verder.......

Bron: www.dementieintheater.nl


Monika Eberhart

4 opmerkingen:

 1. Al gereageerd op het artikel verder. Al dagen ben ik meer dan boos over de onvolledige info die bijna overal geplaatst wordt via media.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon opstaan en je als vrijwilligers aanmelden bij die zorgcentra die nu naar ons idee slecht presteren.Opstaan en die lui achter de bureaus vandaan trekken en mee laten werken een maand zodat ze zelf beter voorbeeld geven ipv vergaderen om te vergaderen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je m'n agenda mijn email benoemen hoor
  Errol@risakotta.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Que "dumpen" valt het tegenwoordig toch wel mee? We hebben de technologie tegenwoordig om ze zo lang mogelijk in "het oude huis" te houden!

  BeantwoordenVerwijderen